Aannemers
Aannemersbedrijf Harskamp & Bouwman in
Alphen aan den Rijn
<<=Terug naar plaats Alphen aan den Rijn
Aannemersbedrijf Harskamp & Bouwman
Aalhorst 58
2402PE Alphen aan den Rijn

tel: 0172-493029

Extra informatie

Nieuws BTW verlaagd van 21% naar 6%   
In het woningmarktakkoord dat woensdag 13 februari tot stand is gekomen, is afgesproken dat het btw-tarief wordt verlaagd op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen. Inmiddels is de hele regeling bekend. 
 
De btw gaat van 21% naar 6%. Het gaat hier om een tijdelijke maatregel, die ingaat per 1 maart 2013 en loopt tot 1 maart 2014. Het verlaagde percentage geldt voor de arbeidscomponent van de definitieve factuur van verbouw en onderhoud van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Ook geldt het lagere tarief voor op maat gemaakte goederen die een onderdeel gaan vormen van de woning. Deze goederen kunnen in een werkplaats, maar ook op de locatie zelf vervaardigd worden. 
 
De regeling is wat ruimer ten opzichte van de regeling uit 2010/2011. Nieuw is dat ook architecten, wanneer zij een verbouwing van een woning begeleiden, onder het lagere belastingtarief vallen. Aanleg van tuinen valt ook onder de nieuwe regeling, evenals de verbouw van kadegebonden woonboten.  
 
Het moment waarop de dienst wordt afgerond, is bepalend voor toepassing van het verlaagde btw-tarief. Het werk dient afgerond te worden in de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.  
 
Lees het volledige bericht op de website van Bouwend Nederland 
 
Bouwgarant 
 
Harskamp en Bouwman is aangesloten bij Bouwgarant. Bouwgarant heeft Harskamp en Bouwman getoetst op de volgende criteria: Kwaliteit, Garantie, Uitgebreide klachtenregeling, Duidelijke afspraken, Juiste diploma’s en verzekeringen, Aantoonbare ervaring en Geschillencommissie. 
Er is speciale pagina gewijd aan Bouwgarant. Klik hier om naar de uitgebreide informatie toe te gaan. 
 
Bouwprojecten 
 
Bij Harskamp en Bouwman bent u aan het juiste adres voor de volgende opdrachten: 
 
  • Nieuwbouw opdrachten 
  • Verbouwings opdrachten 
  • Onderhoudsklussen 
 
Restaureren van rijksmonumenten, provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten en beschermde stadsgezichten of dorpsgezichten 
 
Restauratie 
 
Harskamp en Bouwman heeft een aantal aansprekende restauratieprojecten gedaan. 
 
Graag verwijzen wij u naar de website van het Nationaal Restauratiefonds. 
 
Het Nationaal Restauratiefonds verstrekt financieringen en betaalt subsidies uit aan monumenteigenaren voor restauratie en onderhoud van hun pand. Ook verstrekken zij informatie over de financiële en procesmatige aspecten van restauratie en onderhoud van monumenten. 
 
Op de website van het Nationaal Restauratiefonds kunt u gebruik maken van de RestauratieWijzer. De RestauratieWijzer is speciaal ontwikkeld voor (toekomstige) eigenaren van rijksmonumentale woonhuizen, maar kan ook interessant zijn voor eigenaren van andere rijksmonumentale objecten.