Aannemers
Aannemersbedrijf Koningsstijl in
Westzaan
<<=Terug naar plaats Westzaan
Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes van diverse aannemers in Westzaan!

Maak uw keuze:
Aannemersbedrijf Koningsstijl
J.J. Allanstraat 175
1551 RD Westzaan

tel: 075-6164919

Extra informatie

Historie   
Niet alle werkzaamheden kunnen door één persoon uitgevoerd worden. Derhalve is Bouke erkend leermeester geworden en heeft hij dikwijls een leerling of stage loper onder zijn begeleiding.  
 
Een aantal leerlingen die onder andere Bouke onder zijn hoede heeft gehad, zijn inmiddels ook zelfstandig ondernemer geworden. Zo is er een samenwerking ontstaan met goed opgeleide collega timmermannen. 
 
Voor elektrawerk, loodgieters werkzaamheden, schilderwerk, stuukwerk en tegelwerk, maakt Bouke gebruik van een vertrouwd netwerk van onderaannemers. 
 
 
Bouke is van oorsprong een boerenzoon. Al van kinds af aan hielp hij mee met diverse timmerwerkzaamheden op de boerderij. Zo hielp hij mee met het maken van hekken, maakte hij een kippenhok en een dakkapel. Bouke had geen interesse om de boerderij op te volgen en over te nemen. 
Hij wilde van zijn hobby zijn werk maken en besloot om timmerman te worden. Na de basisschool heeft Bouke de opleiding ‘Timmerkracht’ op de LTS gedaan, vervolgens de opleiding ‘Primair timmeren’ en ‘Voortgezet timmeren’. 
Nadien heeft hij diverse cursussen voor maatvoering gevolgd. Daarna de avondopleiding ‘Assistent uitvoerder’, ‘ 
MTS Bouwkunde’ en tot slot de ‘Aannemersopleiding’ die in 2002 werd afgerond. Nadat Bouke voor twee verschillende aannemers bedrijven heeft gewerkt, besloot Bouke op 
22 mei 2001 zijn eigen bedrijf op te starten, genaamd Timmerbedrijf Koningsstijl. Al snel heeft Bouke zijn aannemers papieren gehaald op de avondschool en is het bedrijf 
op 2 oktober 2002 omgezet in een Aannemersbedrijf. 
Sinds 22 mei 2011 bestaat het bedrijf alweer 10 jaar! 
In 2005 vond de verhuizing plaats van Koog aan de Zaan naar een prachtige locatie in Westzaan. Momenteel wordt de werkplaats gerestaureerd. Deze is gevestigd in een voormalige koeien boerderij; een Rijksmonumentale stal met kapberg en twee afluivingen. 
 
 
Koningsstijl 
 
De naam Koningsstijl is bedacht naar aanleiding van de beroepenwedstrijden waar Bouke aan heeft deelgenomen. Doordat Bouke hoge punten heeft behaald op deze wedstrijden, mag hij zichzelf Meester Timmerman noemen. Op een wedstrijd kan men maximaal 600 punten behalen. Bij de wereldkampioenschappen in Canada heeft Bouke 510 punten gehaald en heeft daarmee de achtste plek van de wereld behaald. Een jaar daarvoor werden de Europese kampioenschappen gehouden in Groningen, daar had Bouke met 532 punten een Zilveren medaille. 
De winnaar had 542 punten. Vanaf 2003 traint Bouke de deelnemers bouwtimmeren vanaf de Nederlandse Kampioenschappen door naar de Europese– of Wereldkampioenschappen. 
Hiernaast vindt u een afbeelding uit het boek constructieleer voor de timmerman. Een Koningsstijl is een makelaar waar verscheidene spantbenen bij elkaar komen. Bijvoorbeeld een hoekkeper en halfspanten. 
Boven in de nok komt de Koningsstijl samen met de kapspanten van dat dakgedeelte.