Aannemers
Aannemersbedrijf H J Jurriëns in
Utrecht
<<=Terug naar plaats Utrecht
Ontvang kosteloos en vrijblijvend offertes van diverse aannemers in Utrecht!

Maak uw keuze:
Aannemersbedrijf H J Jurriëns
Sophialaan 1
3542AR Utrecht

tel: 030-2412912

Extra informatie

Aannemersbedrijf H J Jurriëns is een besloten vennootschap. Jurriëns is een uitvoerend bouwbedrijf in de B&U-sector en is een 100% dochteronderneming van de geheel zelfstandige Jurriëns Exploitatiemaatschappij bv.   
3 Pijlers, 3 Regio’s 
 
Vanuit drie regio’s bedienen wij onze klanten op het gebied van Restauratie, Bouw en Onderhoud; 
daarnaast beschikken wij over een eigen Steenhouwerij en een eigen Timmerfabriek. 
 
De drie regio’s zijn: 
 
- Noord met werklocaties in Groningen en Warns 
- Midden met werklocaties in Utrecht en Amsterdam 
- West met werklocaties in Delft en Dordrecht 
 
Sinds 1894 
 
Aannemingsbedrijf H.J. Jurriëns werd in 1894 in Utrecht opgericht door Hendrik Jan Jurriëns. Jurriëns is vandaag de dag een middelgrote bouwonderneming die landelijk opereert. Daarbij streven wij naar een gezonde mix van restauratie bouw en onderhoud. 
 
Onze bekendheid danken wij met name het restauratievak. Bedrijven, instellingen en particulieren uit het hele land hebben onze expertise ingeschakeld voor het restaureren van historische gebouwen en monumenten. Denk aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam, de Domtoren en Domkerk in Utrecht, Slot Zeist, het NS Station Groningen en het Duitse Huis in Utrecht, nu Grand Hotel Karel V. Maar ook jonge monumenten zoals het Hilversumse Raadhuis, Sanatorium Zonnestraal in Hilversum en het Justus van Effen Complex in Rotterdam zijn door ons gerestaureerd. 
 
Herbestemmen 
 
Een steeds belangrijker onderdeel bij het restaureren is het geschikt maken van oude gebouwen en complexen voor hergebruik en nieuwe functies. Deze herbestemmingen zijn vaak gemengde projecten waarbij wij nieuwbouw verenigen met historische/monumentale bouw. De samenwerking met architecten zorgt hier voor een optimaal resultaat: een karaktervol gebouw waar het prettig werken, wonen of verblijven is. 
 
Bijzonder is dat we over een eigen steenhouwerij en timmerfabriek beschikken. Hierdoor kunnen wij kwalitatief hoogwaardige producten leveren en beheersen wij zowel de toelevering als de uitvoering.  
 
De Jurriëns bedrijven 
 
In de loop van ons bestaan zijn wij zowel autonoom gegroeid als door het doen van strategische overnames. Zo hebben wij onder andere in 1999 Huurman in Delft overgenomen, in 2005 Bouw ’75 uit Workum, in2011 Agricola uit Warns en in 2012 Kozel uit Den Haag. In april 2013 hebben wij een reorganisatie doorgevoerd waarbij een stroomlijning van onze organisatie de veelheid aan namen en vestigingen heeft teruggebracht naar 1 naam “Jurriëns” en drie regio’s: Noord, Midden en West. In dit proces zijn oude namen verdwenen maar vertrouwde gezichten gebleven. 
 
Restauratie 
 
Het restaureren van monumenten is puur vakmanschap. Geen steen is hetzelfde en de restauratie van iedere boog, muur of gewelf vereist een specifieke aanpak. Jurriëns beschikt over de kennis en het vakmanschap die voor dit specialistische werk noodzakelijk is. Met maatwerk willen wij zo gericht mogelijk in te spelen op de toenemende vraag naar onderhoud en restauratie van ons monumentaal erfgoed. 
 
Bij het restaureren van oude gebouwen is kennis van het verleden in combinatie met hedendaagse technieken en inzichten een vereiste. Deze kennis wordt op peil gehouden door ons opleidingenbeleid en door een mooie mix van jonge en oudere medewerkers. Juist die combinatie is de kracht van Jurriëns. 
 
Bouw 
 
Onder bouw verstaan wij utilitaire werken, die qua omvang tussen de 2 en de 15 miljoen euro liggen. De aard van de projecten waar Jurriëns zich op heeft toegelegd is zeer divers en loopt uiteen van pure nieuwbouw tot klassieke, omvangrijke restauratieprojecten. Vaak zijn onze projecten ook een combinatie van: nieuwbouw, renovatie en restauratie. 
 
Onze staf- en onze bouwplaatsmedewerkers zijn all-round en beschikken over het vermogen te schakelen tussen de verschillende disciplines. Professionaliteit en vakmanschap door scholing en ervaring zijn daarom belangrijke pijlers. 
 
Bij Jurriëns zijn we gewend te werken op lastig bereikbare, binnenstedelijke, bouwplaatsen. Door onze inventiviteit en oplossend vermogen ten aanzien van logistieke vraagstukken onderscheiden wij ons in de markt. 
 
Bij Jurriëns gaan we ervan uit dat er voor elk probleem een oplossing is. Daarbij is anticiperen belangrijk: om eventuele problemen voor te blijven, denken we altijd een paar stappen vooruit. Bij het aanpakken van bestaande gebouwen zijn kwaliteitsverbetering van het gebouwen gebruikersgemak voor de klant belangrijke uitgangspunten. Door vooraf een goede analyse te maken van bouwfysische aspecten en tijdens de uitvoering een goede kwaliteitsbewaking te hanteren streven wij naar een eindproduct waarin het comfort van de klant en het behoud van het gebouw zo optimaal mogelijk samengaan. 
 
Onderhoud 
 
Jurriëns is gespecialiseerd in grote en kleine verbouwingen en in onderhoud van gebouwen. Daarbij kan de opdrachtgever kiezen voor de duurzame optie van seriematig onderhoud: wij zorgen er voor dat het gebouw constant in goede staat is, maar ook wanneer het gebruik wijzigt, passen we de ruimtes aan. Het gebouw voldoet zo altijd aan de gebruikseisen van het moment. 
 
Verbouwen en onderhouden zorgt altijd voor overlast. Bij Jurriëns zijn wij gewend te werken in (semi) openbare gebouwen als: ziekenhuizen, musea, kantoren en beveiligde omgevingen (bankgebouwen etc.). Dergelijke organisaties willen ongestoord doorfunctioneren. Onze medewerkers stellen er een eer in zo schoon en geruisloos mogelijk in dergelijke situaties projecten uit te voeren. 
 
Naast project- en planmatig onderhoud voor bedrijven en instellingen werken wij ook voor particulieren. Daarbij kunnen onze klanten rekenen op service. Zo beschikken onze vestigingen in Noord, Midden en West over een eigen timmerwerkplaats. Onze servicebusjes staan continu paraat om de meest voorkomende werkzaamheden direct uit te voeren. Dankzij onze 24-uurs service kunt u dag en nacht een beroep op ons doen. 
 
Advies 
 
Jurriëns heeft op het gebied van restauratie veel kennis en kunde in eigen huis. Wij kunnen voor u uitgebreid onderzoek doen naar de staat van een monumentaal gebouw- of complex. Daarnaast beschikt Jurriëns over een uitgebreid netwerk van specialisten die wij, desgewenst, inschakelen voor nader onderzoek. 
 
Graag helpen wij monumentenbezitters te genieten van hun monument door ze te ontzorgen en van een gedegen advies te voorzien.

Specialiteit
 • Kelder  
 • Kozijnen  
 • Metselwerk 
 • Schilderwerk  
 • Architect  
 • Interieur  
 • Maatwerk  
 • Stucwerk  
 • Timmerfabriek  
 • Verlichting  
 • Water